Mostanában minden a feje tetejére állt körülöttem. Nem elég a tavaszi fáradtság,még az időjárás sem viselkedik úgy ahogy kellene,az ablakon kinézve folyton lelomboz a borongós ég látványa. Ezért döntöttem úgy,hogy a hétvégére valami olyat sütök,ami megmelenget és kicsit felderít,így esett a választásom az egyszerű de nagyszerű (bár nem a legszebb) fordított almatortára.
A recept a következő:
Hozzávalók(a méréshez 3 decis bögrét használtam) :
- 2 bögre liszt
- 1,5 bögre + 3 evőkanál cukor
- 1 tojás
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 db citrom
- fahéj (ízlés szerint)
- 3 evőkanál natúr joghurt vagy tejföl
- 4 kisebb alma
Az elkészítés:
Az almákat meghámozzuk,vékony szeletekre vágjuk,majd megszórjuk kb egy teáskanál fahéjjal,és ráfacsarjuk fél citrom levét,majd félretesszük.
A tésztához a margarinból 15 dkg-ot megolvasztunk,kikeverjük a cukorral,hozzáadjuk a tojást,fahéjat,sütőport,valamint a citrom héját és másik felének levét. Ezután hozzáadjuk a lisztet és a joghurtot és simára keverjük.
Egy kivajazott tortaforma aljára fektetjük az almaszeleteket,megszórjuk a 3 evőkanál cukorral,és a maradék margarint kis darabokra csipkedve elosztjuk rajta. Ezután ráöntjük a tésztát és kb 35 percig,vagy tűpróbáig sütjük.
Ha kész egy tálcára borítjuk úgy,hogy az almás réteg legyen felül. Mint mondtam,a megjelenése nem éppen a legszebb,de az íze mindenért kárpótol. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: