Habcsók

Amikor minden a feje tetejére áll-Fordított almatorta

Mostanában minden a feje tetejére állt körülöttem. Nem elég a tavaszi fáradtság,még az időjárás sem viselkedik úgy ahogy kellene,az ablakon kinézve folyton lelomboz a borongós ég látványa. Ezért döntöttem úgy,hogy a hétvégére valami olyat sütök,ami megmelenget és kicsit felderít,így esett a választásom az egyszerű de nagyszerű (bár nem a legszebb) fordított almatortára.

Fotor_143187231371942

A recept a következő:

Hozzávalók(a méréshez 3 decis bögrét használtam) :

  • 2 bögre liszt
  • 1,5 bögre + 3 evőkanál cukor
  • 1 tojás
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom
  • fahéj (ízlés szerint)
  • 3 evőkanál natúr joghurt vagy tejföl
  • 4 kisebb alma

Az elkészítés:

Az almákat meghámozzuk,vékony szeletekre vágjuk,majd megszórjuk kb egy teáskanál fahéjjal,és ráfacsarjuk fél citrom levét,majd félretesszük.

A tésztához a margarinból 15 dkg-ot megolvasztunk,kikeverjük a cukorral,hozzáadjuk a tojást,fahéjat,sütőport,valamint a citrom héját és másik felének levét. Ezután hozzáadjuk a lisztet és a joghurtot és simára keverjük.

Egy kivajazott tortaforma aljára fektetjük az almaszeleteket,megszórjuk a 3 evőkanál cukorral,és a maradék margarint kis darabokra csipkedve elosztjuk rajta. Ezután ráöntjük a tésztát és kb 35 percig,vagy tűpróbáig sütjük.

Ha kész egy tálcára borítjuk úgy,hogy az almás réteg legyen felül. Mint mondtam,a megjelenése nem éppen a legszebb,de az íze mindenért kárpótol. 🙂

Fotor_143187203843087

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!